MART ~ JUN 2016.

Prolom Banja se nalazi na jugu Srbije, na šumovitim padinama planine Radan. Poznata je pre svega po svojoj prirodnoj Prolom vodi, koja pripada retkoj grupi voda visokih balneoloških vrednosti. Kompleks hotela Radan je u sebi objedinio smeštaj u udobnom sobama, savremene medicinske i Wellness tretmane, sadržaje za rekreaciju, zabavu, izlete…Bilo da dolazite na odmor ili lečenje, poslovne susrete ili jednostavno na prijatan odmor u prirodi, svoj boravak možete upotpuniti Wellness tretmanima, opuštanjem u zatvorenom i otvorenim bazenima, ručkom u „Etno restoranu“, izletima do Đavolje Varoši, crkve Lazarice…Posebna pogodnost: unutrašnji bazen, teretanu i sportske terene gosti hotela mogu koristiti potpuno besplatno!

Cenovnik Mart – jun 2016.

Hotel Radan*** BO dan – osnovni BO dan – plus BO dan – extra
Mart 3.160,00 4.060,00 4.360,00
April 3.260,00 4.160,00 4.460,00
Maj 3.410,00 4.310,00 4.610,00
Jun 3.510,00 4.410,00 4.710,00

Cene po osobi dnevno u 1/2 sobi.
Cenovnik važi za period 01.10.2015/29.12.2015.
Cenovnik nije važeći za doček Nove godine.

U cenu Osnovnog BO dana je uračunato:

 • Ishrana na bazi punog pansiona: doručak po principu švedskog stola, ručak i večera po principu anketiranja (3 pansionska jela + dijeta);
 • Svakodnevno korišćenje unutrašnjeg bazena (16x9m) sa lekovitom vodom, temperature 30°C;
 • Svakodnevno korišćenje fitnes sale i sportskih terena (dva asfaltna terena za male sportove: rukomet, odbojka, košarka); korišćenje sale za zabavu: stoni tenis, bilijar, pikado, društvene igre;
 • Animacijski program sa banjskim rekreatorom: grupne vežbe u fitnes sali i na otvorenom, šetnje;
 • Besplatan Wireless Internet;
 • Boravišna taksa;
 • Zdravstvene usluge prevencije, lečenja i medicinske rehabilitacije, koje se sastoje u dijagnostikovanju i potrebnoj terapiji;
 • Lekarski pregledi kod dežurnih lekara u toku boravka;
 • Konsultativni specijalistički pregled (u zavisnosti od indikacije, po potrebi i preporuci lekara: pregled fizijatra, dermatovenerologa, interniste), EKG po potrebi;
 • Balneoterapija: pijenje lekovite Prolom vode sa izvora ili u sobi, kupanje u lekovitoj Prolom vodi u sobi (sve sobe su snabdevene lekovitom vodom), hidrokinezi terapija (grupne vežbe u bazenu sa lekovitom vodom), 20l Prolom vode sa izvora za kućnu terapiju;
 • Zdravstvena kontrola lekara: 24-časovna lekarska služba u hotelu, izrada otpusne liste;

U cenu BO dana Plus su uračunate sve usluge Osnovnog BO dana + sledeće terapije:
Fizikalna terapija – 3 tretmana dnevno (svakodnevno – i vikendom i praznikom): u zavisnosti od indikacije: elektroterapija (diadinamik, interferentne struje, TENS, galvanizacija, ultrazvuk, soluks lampa), hidromasaža u lekovitoj vodi (biserna kupka ili podvodna masaža), aplikovanje lekovitog blata (do dve aplikacije).

*Polupansion se umanjuje 300,00 dinara po osobi dnevno.
*BO dan podrazumeva boravak na 3 i više dana. Za boravak do 3 dana cena se uvećava za 20%.
*Doplata za jednokrevetnu sobu 1.200.00rsd

U cenu nije uračunato:

 • Osiguranje – 10.00rsd po osobi po danu

Uslovi za decu:

 • Deca do 3 godine – BESPLATNO
 • Deca od 3 do 10 god. ako koriste poseban ležaj plaća se 70% cene pansiona.
 • Deca od 3 do 10 god. za zajednički ležaj 50% cene pansiona.

Način i uslovi plaćanja:
*Gotovinski, platnim karticama ili na žiro račun agencije Euroturs.
*Uplata akontacije od 30% kod rezervacije, ostatak najkasnije 10 dana pre polaska.
*NA 3 MESEČNE RATE – 30% kod rezervacije, ostatak na 3 jednake mesečne rate (čekovima ili administrativnom zabranom – deponuju se najkasnije 10 dana pre polaska)
*NA 3 JEDNAKE MESEČNE RATE BEZ KAMATE kreditnim karticama Banca Intesa ili MasteRATA Societe Generale. Kartica se provlači na ceo iznos aranžmana kod rezervacije (moguće samo u poslovnicama „Euroturs“-a).
U slučaju rasta cena na malo više od 10%, Specijalna bolnica za rehabilitaciju „Prolom Banja“ zadržava pravo korekcije cena. Za uplaćene iznose garantujemo odgovarajući broj pansiona.

Hotel Radan raspolaže sa 212 soba u 3 objekta, od kojih su dva vezana toplom vezom sa medicinskim i wellness centrom.
Sobe
Udobne sobe sa 2 klasična ležaja ili francuskim ležajem, sa instaliranom Prolom vodom. Sve sobe su sa kupatilom, kablovskom TV, Wireless Internet konekcijom, telefonom, bade mantilima i fenovima za kosu. Sve sobe osim prizemlja imaju i terasu.
Apartmani
Hotel raspolaže sa četiri apartmana, koji se sastoje od dnevnog boravka sa LCD televizorom, frižiderom i mini kuhinjom i spavaće sobe sa francuskim ležajem i kupatilom. Apartmani su sa pogledom na banjski park i imaju dve terase.
Hotelski restoran. U prijatnom ambijentu hotelskog restorana se poslužuju obroci za goste na pansionu. Bogata i raznovrsna ponuda uključuje i dijetalna jela prilagođena osobama koje pate od bubrežnih bolesti i dijabetesa.
Kafe bar i Kafe na bazenu. Kafe bar u centru šetališne zone i Bar kod bazena, nude bogat izbor osvežavajućih napitaka, kafe, ukusnih kolača domaće poslastičarnice i sladolede.
Etno krčma. Na jednoj od omiljenih staza za šetnju, uz samu Prolomsku reku, nalazi se Etno kuća sa postavkom seoskog domaćinstva sa početka prošlog veka i restoran sa specijalitetima pripremljenim ispod sača: jagnjetina i teletina, pita „rednica“, kupus, pasulj prebranac… U ponudi su i hleb iz crepulje, domaći sir i kajmak, domaći sitni kolači…
Wellness centar Prolom Banje predstavlja ekskluzivni kompleks u kome se na prirodan način postiže podizanje opšteg stanja zdravlja duha i tela. Sva blagotvorna svojstva vode, pare i toplote su u službi Vašeg uživanja, opuštanja i oslobađanja od svakodnevnog stresa.
U prijatnom ambijentu Wellness centra su Vam na raspolaganju:
Slana soba (Haloterapija) – zasniva se na doziranom boravku u prostoru izgrađenom od kamene soli, koji ima lekovitu mikroklimu prirodnih slanih pećina. Vazduh je zasićen najfinijim česticama soli sa brojnim mikroelementima koji pozitivno utiču na ljudski organizam, tako da se proporučuje ne samo osobama sa zdravstvenim problemima, već i zdravim osobama i sportistima za relaksaciju.
Tepidarijum – je prostor sa klupama zagrejanim od 37°C do 39°C, približno temperaturi tela. Tako se postiže da telo odaje onoliko toplote koliko i primi. Ležeći na njima opuštaju se mišići kao i nervni sistem. Tepidarijum se preporučuje kao priprema pred boravak u parnom kupatilu.
Parno kupatilo – ili hamam je tretman u vrućem zatvorenom prostoru parom koja podstiče znojenje i oslobađa telesne toksine. Pravilno uživanje traje između 10 i 20 minuta, nakon kojeg sledi tuširanje mlakom do hladnom vodom kako bi se telo stimulisalo.
Sauna – U sauni se koristi veoma visoka temperatura kako bi opustila mišiće i izazvala obilno znojenje i izbacivanje toksina. Boravak u sauni stimuliše prirodne procese zaceljivanja u organizmu i smanjuje bolove u zglobovima i mišićima.
Đakuzi kada – hidromasaža je najkorisnij vid masaže, jer voda preuzima ulogu „masera“, kombinujući toplotu i pritisak. Pritisak kojim mlazevi vode tretiraju određene delove tela su usklađeni tako da pruže maksimalan učinak u opuštanju.

OPŠTE NAPOMENE (SASTAVNI DEO PROGRAMA PUTOVANJA)

NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA:
U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka do 14h, a napuštaju se poslednjeg dana boravka najkasnije do 09h. Svaka smeštajna jedinica ima tuš/WC (ako u programu putovanje nije drugačije navedeno).
Smeštaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi.
Opisi i fotografije smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih jedinica, organizator ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata; bez mogućnosti uticaja organizatora.
U smeštajnim jedinicama treći i četvrti ležaj su po pravilu pomoćni. Dimenzija i izgled pomoćnog ležaja zavise od mogućnosti smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom standardne veličine. Organizator putovanja na to nema uticaja.
Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta.
Dostupnost neki od dopunskih sadržaja zavisi isključivo od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj, WiFi…) i po pravilu se doplaćaju. Korišćenje interneta je predvidjeno na recepciji i brzina je nezadovoljavajuća zahtevnijim korisnicima.
Ako drugačije nije navedeno način usluživanja obroka je kontinentalni

NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA I USLUGA:
Fakultativni izleti i usluge nisu obavezni deo programa. Realizacija istih zavisi od broja prijavljenih putnika (ako drugačije nije navedeno minimum 30). Cena se sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, organizacije…
Termini fakultativnih izleta i usluga su promenljivi i zavise od objektivnih okolnosti: slobodnih termina po lokalitetima, slobodnih termina vodiča, mogućnosti prevoza, vremenskih uslova…. Organizator ne garantuje realizaciju fakultativnih izleta.
Fakultativni izleti i usluge plaćaju se inopartneru na licu mesta, u efektivi i po cenama iskazanim u pisanom programu organizatora.

OSTALE NAPOMENE:
Putnici su u obavezi da se 2 dana pre početka putovanja obaveste o tačnom vremenu i mestu polaska
Kod autobuskih aranžmana prevoz se vrši visokopodnim, spratnim autobusima ili kombi-vozilima, automobilima sa klimatizacijom i audio opremom. Pauze radi usputnog odmora su predviđene na oko 4,5 sata vožnje; na usputnim stajalištima ili benzinskim pumpama, a u zavisnosti od uslova na putu, „Zakona o bezbednosti saobraćaja“ i raspoloživosti kapaciteta stajališta.
Raspored sedenja u autobusu određuje se kompjuterski, s tim da će se u spratnom autobusu sedišta računati počev od prvih sedišta u prizemlju. Ako putnik želi rezervaciju određenog sedišta rezervacija će se izvršiti uz uplatu 20 € u dinarskoj protivvrednosti. Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka, uslova na putu i graničnim prelazima…).
Za sve informacije date usmenim, telefonskim ili elektronskim putem organizator ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja organizatora, istaknut u prostorijama agencije.
Organizator putovanja zadržava pravo korekcije programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. promena radnog vremena lokaliteta, muzeja, prodavnica i šoping centra, gužve na granicama, gužve u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak, praznika, velikih hepeninga…).
Rok za prijavu uglavnom zavisi od popunjenosti. Preporuka je da se raspitate o aranžmanu minimum 4 – 8 nedelja unapred.
Popusti za rane rezervacije, last minute, akcijski popusti važe samo za ograničeni broj mesta. Organizator zadržava pravo ukidanja ovih popusta u bilo kom trenutku. Prilikom računanja popusta cena po osobi/danu se zaokružuje na prvi veći ceo broj.
Ako u programu putovanja nije drugačije navedeno način plaćanja je u celosti najkasnije 3 nedelje pre polaska
Maloletni putnici ukoliko putuju bez roditelja, moraju imati overenu saglasnost roditelja, prema važećim propisima.
Sva vremena u programima putovanja data su po lokalnom vremenu zemlje u kojoj se boravi.
Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su da se sami informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju (vizni, carinski, zdravstveni i dr.) i da sami blagovremeno i uredno pribave potrebne uslove i isprave.
Putnici sa pasošima RS koje je izdala Koordinaciona uprava u Beogradu podležu viznom režimu, prema važećim propisima. Viziranje je individualno, prema uslovima Ambasade zemlje u koju se putuje. Organizator može posredovati samo u savetodavnom svojstvu i izdavanjem traženih dokumenata putniku, vezanih za realizaciju putovanja (ugovor, vaučer, potvrdu hotela). Organizator ne snosi odgovornost u slučaju nedobijanja vize.
Preporuka je da se putnici pre polaska informišu o uslovima ulaska u zemlje Evropske unije (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju …) na web-stranici Delegacije Evropske unije u Srbiji (www.europa.rs) ili u konzulatu zemlje u koju putuju. Organizator ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulazak u stranu zemlju.
Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne garantujemo mogućnost zadržavanja na granici, radi overe računa i povraćaja poreza iz Evropske Unije (TAX FREE).
Ukoliko u programu putovanja drugačije nije navedeno, aranžman je rađen na bazi od minimum 45 prijavljenih putnika i usled nedovoljnog broja putnika organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja, najkasnije 5 dana pre termina polaska.

Individualni aranžman, minimum za realizaciju je 1 putnik.
Organizator putovanja je u sistemu YUTA GARANCIJA PUTOVANJA Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU “YUTA”, Beograd, ul. Kondina br. 14, po Ugovoru o garanciji putovanja broj 023/2016 od 25.01.2016.god., polisa osiguranja od insolventnosti i odgovornosti broj 300049782 Od 25.01.2016.godine Akcionarskog društva za osiguranje „DDOR Novi Sad”.