Krit

Krit je peto ostrvo po veličini u Mediteranu, najjužnije, najveće, i po mnogo cemu najvažnije grčko ostrvo. Pored bogatih tragova prošlosti, posebnost ovog ostrva čini dužina obale od 1046 km sa mnogo uvala i rtova, kao i dugih pešcanih plaža od kojih 61 ispunjava standarde Evropske plave zastave za čistoću vode.
Ostrvo jedistveno po raznolikosti prirodnih lepota i bogatstvu tragova prošlosti, i to ga cini pravim predstavnikom lepote Mediterana. Nalazi se na raskrsnici triju kontinenata: Evrope, Azije i Afrike, i zbog svog geografskog položaja važi za jedno od najtoplijih ostrva Evrope. Ostrvo na severu zapljuskuje Kritsko more, a na jugu Libijsko. Krit je osoben svet, država za sebe u okviru grčke države.
Krit je kolevka visoko razvijene minojske civilizacije, prve civilizacije evropskog kontinenta, koja je nastala pre više od 4000 godina.
Atraktivnosti ostrva doprinose turistička naselja sa savremenim hotelima. Spoj tradicije i savremenog načina življenja, kao i nesvakidašnja dobrodošlica i tradicionalna gostoljubivost meštana učiniće da Krit postane mesto kome cete se iznova vraćati.
Nadamo se da ce vam ovo leto 2016. godine na Kritu, biti upravo onakvo letovanje i odmor kakav ste sanjali.